dimecres, 25 d’abril del 2012

Eurovegas: Convergència ens ven, i el PSC calla



Ahir el Josep Ramoneda deia en un article del País una cosa que ja fa dies que penso i que m’angoixa: que des que el conseller Recoder va tornar de Las Vegas dient que hi havia obstacles probablement insalvables per col·locar aquí la barbaritat de l’Eurovegas, s’ha produït un absolut silenci, i això no presagia res de bo. Que ara qui es mou és el conseller Mena –el personatge més inquietant del govern, afegeixo jo–, i que qualsevol dia ens trobarem Eurovegas al mig de la zona més poblada de Catalunya, contaminant-ho tot i destruint-ho tot, i el mal serà irreversible.
A mi també m’ho sembla. I no entenc gens a Convergència, a la gent honesta de Convergència, que n’hi ha molta. ¿Però que no ho veuen? Els que vivim aquí, no sé jo si haurem d’acabar plantejant-nos marxar, si podem. ¿Com es pot viure al costat d’un monstre com aquest que volen col·locar-nos? Només cal pensar en la congestió permanent que significarà, en el soroll, en les llums fent pampallugues nit i dia i ficant-se dintre les cases… Al mig del desert de Nevada allò queda com una illa, desastrosa, sens dubte, però que no fa malbé tot el voltant. Aquí no. Aquí ens faran viure al costat d’una mena d’abocador. I amb la gentada que vindrà buscant oportunitats (de tot tipus), això serà un aparador de misèria. ¿De veritat aquesta és la Catalunya estil Massachussets que diu que vol l’Artur Mas? ¿Com es pot tenir tan poc senderi?
I una altra cosa. Eurovegas serà un instrument descatalanitzador imparable. ¿Hi veurem alguna paraula en català, en tot el complex? ¿Aquesta és la transició nacional cap a la sobirania plena?
No ho sé, no entenc com la gent honesta de Convergència permet això. I tampoc no sé com és que el PSC calla. ¿Tan feble se sent que no es veu capaç d’explicar el disbarat que és això, i que créixer d’aquesta manera és fer-nos malbé la vida de tots? ¿Els alcaldes de Viladecans i de Sant Boi creuen que els diners que això pugui significar per als seus municipis compensa el mal i la destrucció que portarà? Em ve al cap la imatge de gent passejant pels carrers del meu poble sense saber què fer, gent que ha vingut buscant feina i no n’ha trobat… ¿Per què no diu res el PSC? Ara que el Pere Navarro diu que han de fer una oposició més clara, aquest és, sens dubte, un magnífic tema, i molts els ho agrairem.
I una última pregunta: ¿Per què no diu res l’Església? No són precisament valors cristians el que això ens aportarà, sinó tota mena d’antivalors… 

2 comentaris:

  1. Doncs ens passa el mateix amb el local nazi que se'ns ha col·locat al Clot. Convergència ens ven i els socialistes callen. Josep, subscric les paraules i em faig les mateixes preguntes, tant per Eurovegas, el casal Nazi, i malauradament, em sembla que encara trobariem altres temes que passa el mateix. Snif...

    ResponElimina
  2. Si senyor!

    Josep, et dono tota la rao i et felicito per la claredat de l'escrit.

    Jordi.

    ResponElimina