dimecres, 23 de maig del 2012

La Torre Modolell és el nostre símbol. Rehabilitem-la!



Doncs com he explicat els darrers dies, el Grup Tres Torres hem engegat una campanya per reclamar la rehabilitació de la Torre Modolell. La vam començar amb una carta que van signat un notable nombre de persones significatives de la vida social viladecanenca: des del Síndic de Greuges fins als que van rebre les dues primeres Medalles d’Honor de la ciutat; des de presidents d’associacions de veïns fins a persones compromeses en entitats culturals; des de regidors i exregidors fins a responsables d’associacions de lleure infantil; des de titulars de comerços fins als rectors de les parròquies; des d’arquitectes a metges; des de dirigents d’entitats socials fins a professors universitaris; des d’antigues masoveres i mestresses de masies fins a activistes antifranquistes històrics. La carta la vam presentar a l’alcalde, el qual ens va convocar a una reunió en què hi havia també els dos primers tinents d’alcalde, suposo que com a senyal que es comprometia seriosament amb el tema. Però el fet és que no tenim ni idea dels terminis previstos per fer les coses bàsiques que cal fer, si és que aquests terminis existeixen.
I ara, una reflexió. I és que, com que estem en època de crisi, hi ha qui diu que preservar el patrimoni històric és un luxe que no ens podem permetre, perquè hi ha necessitats molt més urgents que aquesta. Però això sovint és una excusa, un pretext que fan servir els que manen, que justifiquen així carregar-se totes les coses bones i valuoses que tenim, i no donar importància a res que no sigui fer diners.
Sens dubte que el benestar per a tots, i sobretot per als qui estan en pitjors condicions, és una cosa bàsica, i cal lluitar amb totes les forces perquè no ens retallin més per aquesta banda. Però al mateix temps, també cal dir que, perquè la vida de tots plegats valgui realment la pena, ens cal estimar i preservar les coses valuoses que tenim i que configuren les nostres arrels. Si no, ens convertirem en simples éssers humans juxtaposats, sense cap identitat pròpia. Nosaltres volem ser persones, amb vida, amb arrels, amb història, amb punts de referència propis dels quals volem poder estar orgullosos. Per això considerem més important que mai la preservació i la difusió del nostre patrimoni, per estar orgullosos de nosaltres mateixos.
O sigui que continuem la campanya, amb una exposició i un acte públic que tindran lloc el cap de setmana del 9 i 10 de juny, coincidint amb les catifes de Corpus (totalment laiques, tot sigui dit) que es fan al centre de la vila. Aquí us transcric el programa, i us animo a venir:

Exposició: La Torre Modolell és el nostre símbol. Rehabilitem-la!
Dissabte 9 de juny, de 10 a 2 i de 4 a 9
Diumenge 10 de juny, de 10 a 2

A la mateixa Torre Modolell, al corraló que comunica el carrer Jaume Abril amb el Jardí, a redós de l’escala monumental, podreu visitar una exposició que ens mostra la història i l’actualitat de la Torre Modolell i el Jardí, amb els seus millors racons, i amb les propostes per rehabilitar-la. I de passada, podreu admirar les catifes de Corpus al carrer.

Acte públic: La Torre Modolell, el passat i el futur
Dissabte 9 de juny, a les 7 del vespre

Al Jardí de la Torre Modolell, agradablement a la fresca, i amb coca i cava al final:

·         Històries i aventures de la Torre i el Jardí, amb Teresa Bubí, Andreu Comellas i  Josep Lligadas.
·         El que la Torre i el Jardí són per a nosaltres, amb Jaume Lligadas i Maria Victòria Herrero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada