dimarts, 27 de març del 2012

Dijous, vaga



1. Per allò que diu el cartell de la convocatòria de CCOO i UGT: “S’ho volen carregar tot. Els drets laborals i socials”.
2. Perquè els amos del món (“El Gran Adversari”, que deia el Romulad Grané) han muntat una crisi i ens la volen fer pagar a nosaltres, mentre ells continuen enriquint-se.
3. Perquè tenen la barra de voler-nos culpabilitzar i fer creure que hem viscut per damunt de les nostres possibilitats, quan, si això és cert, és perquè ells ens hi han fet viure.
4. Perquè la sortida de la crisi s’ha de fer amb unes altres polítiques, que serveixin per igualar i no per aprofundir les desigualtats.
5. Perquè no pot ser que ens destrueixin la sanitat pública.
6. Perquè no pot ser que ens destrueixin l’educació pública.
7. Perquè no pot ser que destrueixin els serveis socials públics i a sobre diguin que els pobres són uns estafadors, com va dir el conseller Mena.
8. Perquè aquests drets són una conquesta que no ens podem permetre de perdre i que, a més, no és veritat que no es puguin mantenir: es pot retallar de moltíssimes altres bandes abans de retallar d’aquí.
9. Perquè estan fomentant la cultura de la por i de l’egoisme, que són les millors garanties perquè ells puguin continuar fent el que els doni la gana.
10. Perquè la lluita de classes és una realitat cada cop més viva i evident, i cal posicionar-se. Per molt que el papa digui que el marxisme és una cosa obsoleta. No, no ho és en absolut.
11. Perquè els joves tenen el futur cada cop més negre, i aquesta és també una magnífica arma perquè els amos del món puguin continuar fent el que els doni la gana.
12. Perquè amb l’excusa de que cal ingressar diners com sigui, Convergència es vol vendre la meva comarca i el meu poble i convertir-nos en un abocador d’indignitat, sense cap possibilitat de mantenir l’ànima viva. Que això és el projecte d’Eurovegas. Suposo que si Convergència vol un estat propi deu ser per poder vendre-se’l amb més facilitat.
13. Perquè l’esquerra, encapçalada pels socialistes i treballant conjuntament sobretot amb ICV i IU, hauria de fer propostes d’una nova manera d’organitzar l’economia i la política, i no les fa.
14. Perquè l’esquerra s’hauria de creure que les coses poden ser diferents, i s’hauria d’arriscar per aconseguir-ho. Perquè l’esquerra té massa por, massa mandra, i, sovint, massa ganes de salvar els llocs de poder per damunt de tot.
15. Perquè, encara que la vaga segurament no farà canviar la situació, hem de deixar clar que som molts els que no ens creiem les mentides dels amos del món.
Per tot això, i per unes quantes coses més, que no recullo aquí per no allargar-me més,  jo faré vaga dijous.

3 comentaris:

  1. Molt ben dit. Clar i català.
    Jo també faré VAGA.
    Marta D.

    ResponElimina
  2. això mateix.
    no és la crisi; és la dreta
    una abraçada.
    Hilario

    ResponElimina
  3. Motius per fer vaga n'hi poden haver molts,i per exemple a Grècia em sembla que ja han perdut el compte de les vagues que porten fetes.

    Espero que aquí no seguim l'exemple grec, i la vaga només sigui una qüestió excepcional, i suposo que feta entre altres motius per la manca de capacitat de diàleg de l'actual govern de Madrid, que en el fons tampoc no és tan diferent del govern d'aquí la plaça Sant Jaume, sostingut per un partit que sembla que durant el darrer cap de setmana s'ha convertir miraculosament a la fe independentista i/o sobiranista.

    ResponElimina