divendres, 25 de maig del 2012

Eurovegas al Ple Municipal de Viladecans



Ahir, al Ple Municipal de Viladecans, es va debatre i votar una moció d’ICV-EUiA contra Eurovegas. També se’n va votar a continuació una altra de Plataforma per Catalunya, també en contra, però com que el regidor de PxC no va dir res, no sé com ho argumentava.
Molt bé el plantejament d’ICV-EUiA, i molt bé la manera com el José Luis Atienza, el portaveu, el va defensar. I els altres, molt penosos tots, excepte un diputat no adscrit, trànsfuga de CiU, que va parlar en nom del sentit comú i també va donar suport a la moció.
Els altres, o sigui PSC, CiU i PP, com he dit, molt penosos. El millor, sens dubte, el PP, que va parlar sense embuts de que del que es tractava era de fer diners com fos. Els de CiU, en canvi, van mostrat un cert distanciament amb el projecte i amb el seu promotor, però en definitiva també van acabar defensant que l’important és fer diners. I el paper més penós va ser el dels socialistes. Ens van dir que discutir sobre notícies de diaris no era seriós, i que era perdre el temps, perquè uns deien una cosa i uns altres una altra, i per tant calia esperar veure el projecte per pronunciar-s’hi. Donant per sentat, per tant, que els arguments en els quals es basa l’oposició al projecte, és a dir, la liquidació d’un territori fins ara habitable i amb valors humans, socials i ecològics que resultaven importants de manenir just a l’entrada de Barcelona, no tenien cap interès.
El resum, per mi, és que tenim la batalla perduda. Continuarem lluitant, però és evident que si no ve Eurovegas vindrà qualsevol altra cosa. Perquè per al PSC, també, l’important és fer diners sigui com sigui. Del PP i de CiU ja m’ho podia esperar, però del PSC no.
A les portes de Barcelona tenim un espai que fa la ciutat més habitable, més rica humanament, més atractiva. I els que vivim aquí estimem tot això, i volem viure en aquesta terra. Però als nostres partits, això no els importa. Cap visió de futur, cap interès per la qualitat de vida de la gent. Només diners. Vendre’s el que sigui per fer diners. No tenen ànima.

1 comentari:

  1. El PSC-PSOE després de més de 30 anys remanant les cireres a la política municipal de l'àrea de Barcelona està en procés de caiguda lliure en les quotes més pregones de la inanició política. No poden predicar que tot s'hi val per tal de fer calés (missatge de tota la vida del PP i amb un to una mica diferent de CiU), ni poden anomenar-se promotors de cap mena política realment d'esquerres. I com diuen en castellà: "así les luce el pelo".

    ResponElimina