dilluns, 31 de desembre del 2012

Des de Montserrat, pregària de final d’any per Catalunya, per Espanya i pel món


Mare de Déu de Montserrat, esplèndidament moreneta i rossa, tot alhora, com diu la cançó.
En aquest any que som a punt de començar, toca el cor dels polítics que manen al món perquè descobreixin que la seva feina només té sentit i decència si són valents i treballen perquè tothom pugui viure dignament, i deixen d’actuar pendents tan sols de tenir contents els rics.
Toca també el cor dels polítics i els creadors d’opinió espanyols perquè entenguin que són en un país plural, fet de nacions diverses, amb llengües diverses, amb cultures diverses, amb sentiments diversos, i ajuda’ls a viure i explicar aquesta realitat com una riquesa, com un goig, com un patrimoni comú a potenciar, i no com una nosa, i menys encara com una amenaça a combatre i amb la qual, d’altra banda, poder aconseguir adhesions fàcils.
I finalment, Mare de Déu de Montserrat, tu que tens el teu nom gravat en els inicis de la nació catalana, mira cap a aquesta Catalunya de la qual ets patrona, i posa-hi una mica de seny. Que, més enllà de les rauxes patriòtiques sovint vestides de necessitats ineludibles o d’exigències històriques, els nostres polítics s’aturin una mica a analitzar la nostra realitat tan complexa i ara, a més, tan adolorida per una crisi que sembla que només hagi de recaure sobre les espatlles de la gent normal i senzilla i hagi de servir per fer créixer encara més la riquesa dels rics.
Que els nostres governants i els nostres polítics siguin capaços de pensar honestament en quina és aquesta realitat nostra, i quin és el camí per poder créixer de veritat, més enllà de tots els esveraments, en una vida més digna per a tothom, en un país on hi càpiga tothom, cohesionat, amb ganes de viure i compartir totes les nostres riqueses nacionals, socials i culturals.
Santa Maria de Montserrat, fes que, com l’aigua del Llobregat que corre suau i amable al peu de la teva muntanya, el nostre món, la nostra Espanya i la nostra Catalunya esdevinguin també una pàtria suau i amable, on tothom hi pugui veure amb pau i dignitat, amb confiança, amb esperança, i amb tota la felicitat possible.

1 comentari:

  1. Que Santa María de Montserrat t'escolti Josep. I que ens ajudi a tots a mostrar-li als polítics i a tot el món que aquest any no serà tan dolent com auguren. Que segur tindrem moments de felicitat. Que segur hi haurà gent amb un posat suau i amable que denunciarà amb contundència els privilegis dels rics (que sempre hi han sigut per altra part) i defensarà amb contundència la dignitat dels pobres, amb l'autoritat que dona treballar primer per la pròpia austeritat de vida i després fent gestos solidaris a llocs perduts però que acabaran canviant el món.
    Volia ser un petit missatge d'optimisme per començar l'any.

    ResponElimina